2013 – 2014 eğitim – öğretim yılı başladı
Yeni eğitim – öğretim yılında ortaöğretime geçişte yeni sistem uygulanacak. Yeni geçiş sistemiyle, bu yıl sekizinci sınıfta olacak öğrenciler, sınavla öğrenci alan liselere yerleşebilmek için altı temel dersten iki dönemde bakanlıkça yapılacak sınavlara girecek.
Bundan sonra tüm okullarda velilerin yüzde 50’sinden fazlasının onayı alınarak ilgili eğitim öğretim yılı için okul kıyafetleri belirlenebilecek. Kılık ve kıyafetlerinin seçimine yönelik oylama veya anket çalışmaları dört yılda bir yapılacak. Velilerin çoğunluk kararına göre, okul forması tercih edilirse, 2012 – 2013 eğitim – öğretim yılındaki formalar kullanılacak.
Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde yapılan düzenlemeyle özürsüz devamsızlık 10 günle, özürlü özürsüz toplam devamsızlık ise 45 günle sınırlandırıldı. Fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, spor liseleri, güzel sanatlar liseleri ile Anadolu sağlık ve sağlık meslek liselerinin sınıf mevcudu 30, diğer ortaöğretim kurumlarının ise 34 olacak.
Tüm ortaöğretim kurumlarında bir ders saati 40 dakika olarak eşitlendi. Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün dönemlerinde takdir belgesi alan öğrencilere üstün başarı belgesi verilecek.